flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

  Постановою Верховної Ради України від 15.09.2015 № 677–VIIІ до Порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання включено проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України (щодо фінансового забезпечення працівників судової системи)" (реєстраційний № 2630), яким передбачено внесення змін до законів України "Про Вищу раду юстиції" та "Про судоустрій і статус суддів" (у редакції Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд") у частині надання права Кабінету Міністрів України в цілому визначати умови оплати праці суддів та інших працівників органів судової влади.

Втручання Кабінету Міністрів України в діяльність судової влади суперечитиме європейським стандартам та конституційним гарантіям незалежності суддів і судової влади в цілому та може призвести до порушення принципу верховенства права.

У зв’язку із зазначеним ДСА України вимушена повторно звернутися до Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя.

У листі ДСА України звертає увагу на можливе порушення принципу незалежності суддів та судової влади в разі прийняття законопроекту № 2630     в запропонованій редакції.