flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

 Відповідно до вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів» учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

   Так, за 10 місяців 2013 року місцевими та апеляційними судами загальної юрисдикції проведено 3362 судових засідання в режимі  відеоконференції.
    Найбільше таких судових засідань проведено судами Кіровоградської, Запорізької, Херсонської областей та міста Києва. 
   На сьогодні система відеоконференцзв’язку впроваджена в усіх місцевих і апеляційних судах загальної юрисдикції, застосування якої забезпечує дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, належну якість зображення і звуку, а також інформаційну безпеку. 
   Зважаючи на це, всі місцеві та апеляційні суди загальної юрисдикції мають можливість проводити судові засідання в режимі відеоконференції відповідно до вимог статті 336 Кримінального процесуального кодексу України, статті 1581 Цивільного процесуального кодексу України, статті 74¹ Господарського процесуального кодексу України та статті 122¹ Кодексу адміністративного судочинства України. 
   Широке застосування цієї системи має сприяти підвищенню оперативності здійснення судочинства та економії бюджетних коштів, які витрачаються, зокрема, на доставку в суд підозрюваних та обвинувачених.