flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виробнича практика у суді

21 лютого 2024, 14:45

Суд є не лише місцем вирішення спірних питань, але і майданчиком набуття практичного досвіду для майбутніх юристів. 

Проходження практики в суді є цікавим та корисним етапом навчання для студентів-правників, оскільки вони отримують унікальну можливість закріпили теоретичні знання практичними навичками та відчути справжню атмосферу правосуддя.

У Шумському районному суді Тернопільської області протягом місяця проходять виробничу практику студенти Національного університету «Острозька академія», Львівського національного університету імені Івана Франка, які навчаються за спеціальністю «Право». 

Під час проходження практики майбутні фахівці познайомились з судовим процесом: відвідували судові засідання, дізналися про можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції та особливості розгляду справ суддями. Цей досвід є невіддільною частиною їхнього розвитку як майбутніх юристів. 

Студенти ознайомились з роботою канцелярії та архіву суду, а також порядком ведення діловодства у суді. Студенти з задоволенням виконували завдання, що їм доручали працівники апарату, це дало змогу розвинути у них навички комунікації та аналізу.

Щиро віримо, що майбутні фахівці права набули безцінного досвіду, який сприятиме їх професійному розвитку!

 

Пресслужба суду