flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оптимізація системи судоустрою України: проблеми та перспектива

18 жовтня 2017, 14:47

17 жовтня 2017 року Голова Комісії Сергій Козьяков, члени Комісії Валентина Устименко, Станіслав Щотка і Тарас Лукаш взяли участь у роботі круглого столу «Оптимізація системи судоустрою України: проблеми та перспектива».

Під час відкриття заходу з вітальним словом виступили керівник Головного департаменту правової політики Адміністрації Президента України Костянтин Красовський, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, керівник програми USAID «Нове правосуддя» Девід Майкл Вон, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков.

На круглому столі мова йшла про досягнення Державної судової адміністрації на шляху підготовки до внесення змін до судової мапи України. Було презентовано та обговорено інструменти і провідний досвід, які можуть бути застосовані при впровадженні реформи з укрупнення судів.

Як зазначив Сергій Козьяков, процеси, які відбуваються в українському судочинстві останніми роками, мабуть, є наймасштабнішими. На думку Голови Комісії, в ДСА ведеться надзвичайно глибока статистична та інтелектуальна робота у питанні діяльності судів України і цю роботу потрібно гармонізувати з судовою реформою.

Сергій Козьяков закликав суддів брати активну участь у процесах реформування та водночас надавати свої пропозиції. Якщо існують певні критичні зауваження, то їх варто знати заздалегідь, аби це вплинуло на загальний результат.

Під час заходу також обговорювалися питання навантаження на суддів, оптимальної кількості суддів та оптимального розміру судової установи для виконання нею завдань у загальному контексті судової реформи.

Серед учасників круглого столу були також представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, голови судів та працівники апаратів судів, міжнародні експерти, представники міжнародних донорських організацій та проектів технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права.

Робота круглого столу завершиться 18 жовтня 2017 року. Захід проводиться за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» і Державної судової адміністрації України.